Zaterdag 21 april is een ingezonden brief van Niels Huismans gepubliceerd in het Finacieele Dagblad. Deze brief was een reactie op een eerder gepubliceerd artikel in de krant. Lees hieronder de gehele brief van Niels Huismans:

Arbeidsmarkt

Donderdag 12 april prijkte het artikel ‘Duurder maken van flexwerken leidt niet tot meer vaste banen’ op de voorpagina van het FD, waarin het effect van de kabinetsplannen om de kloof tussen vast en flex te verkleinen flink in twijfel getrokken. Ik sluit me aan bij de uitspraak van Marc Calon: ‘Een waardeloos voorste;’, maar wel met een andere motivatie. Waar het probleem in mijn optiek ligt, is dat we vastzitten in oude denkpatronen. We zetten ‘vast’ tegenover ‘flex’ en daarmee ‘zekerheid’ tegenover ‘onbeschermd’.

Voor een optimale werking van de arbeidsmarkt moeten we hiervan af stappen. Niet langer zo zwaar de nadruk leggen op het onderscheid tussen vaste en flexibele medewerkers, maar op zoek gaan naar nieuwe vormen van arbeid en bijpassende contractvormen die passen bij de huidige economie – een dynamische omgeving die wendbaarheid en flexibiliteit vereist.

Flexibiliteit is niet alleen met een contractvorm te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties, zodat medewerkers tijdelijk voor een andere organisatie aan de slag kunnen met als doel talent te ontwikkelingen, vaardigheden bij te leren of tijdelijke tekorten op te vangen. En ook arbeidspools, community’s en netwerkorganisaties behoren tot de mogelijkheden. De invloed van economische en technologische ontwikkelingen op arbeid mogen we niet langer negeren. Slechts een stapje buiten de gebaande paden – de vertrouwde denkwijze – heeft geen zin. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan.
Niels Huismans, FastFlex, Amsterdam

Mocht je geregistreerd zijn bij Finaniceele Dagblad dan kun je hier het artikel ‘Duurder maken van flexwerken leidt niet tot meer vaste banen‘ lezen. 

Op de hoogte blijven van onze publicaties? Schrijf je in
Ik wil op de hoogte blijven

    Hallo, mijn naam is , en ik wil op de hoogte blijven over:
    mijn e-mailadres is

    Alvast bedankt.

    * Verplicht veld