Het werken als interim professioneel geeft een bepaalde spanning. Zo staat nooit van tevoren vast waar je over een bepaalde periode werkt. Ook mag jij zelf invullen hoe en waar je werkt. Veel vrijheden dus! Het werken als professioneel kent dus veel vrijheden, maar ook enkele risico’s welke belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden als jij al interim professional bent of nog wilt beginnen als interim professional.

 Het uurtarief

Het is niet geheel onbelangrijk om als interim professional jouw uurtarief goed vast te snellen. Enerzijds is dit belangrijk omdat jij jezelf zo goed in de markt zet. Je wilt namelijk niet veel onderdoen ten opzichte van jouw concurrenten maar je wilt ook niet te hoog zitten qua tarief. Kijk hier dus goed naar. Als je erg competitief wilt zijn, kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw uurtarief net iets onder het gemiddelde ligt. Zo krijg jij wellicht eerder de kans om jezelf te bewijzen.

Naast dat jij jezelf niet uit de markt wilt prijzen, is het ook belangrijk dat je als interim professional kijkt naar je uurtarief, omdat je simpelweg voor je eigen pensioen en verzekeringen moet zorgen. Als interim professional moet jij bijvoorbeeld zelf zorgen voor een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Hier zal je dus rekening mee moeten houden in jouw uurtarief, maar onthoud, prijs jezelf ook niet uit de markt met te hoge tarieven. Het moet voor opdrachtgevers aantrekkelijk blijven om jou als interim professional in te huren.

Het betalingsrisico

Als interim professional ben jij zelf verantwoordelijk voor jouw betalingen. Het kan zo zijn dat een opdrachtgever jouw openstaande facturen niet betaalt. Wat doe je op het moment dat de opdrachtgever jouw openstaande factuur heeft betaald? Dat is natuurlijk een lastige kwestie. Op het moment zelf kan je natuurlijk weinig doen. Door samen te werken met een intermediair, zoals FastFlex, ben je echter wel gegarandeerd van betaalzekerheid. Door een samenwerking aan te gaan met FastFlex, weet jij zeker dat je op vaste dagen wordt uitbetaald.

Het zoeken van een interim opdracht

Als interim professional ben jij zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar een opdracht. Zeker als jij start als professional kan dit lastig zijn. Je zou het op dat soort momenten moeten hebben van jouw netwerk, maar als ook jouw netwerk geen uitweg biedt, wat dan? Wanneer jij je aanmeldt op Jobcatcher kan je gebruik maken van hun database. Zo vergroot jij de kans op een (eerste) interim opdracht.

Op de hoogte blijven van onze publicaties? Schrijf je in
Ik wil op de hoogte blijven

    Hallo, mijn naam is , en ik wil op de hoogte blijven over:
    mijn e-mailadres is

    Alvast bedankt.

    * Verplicht veld