Hybride arbeidsvormen zijn geen trend meer, maar een blijvende verandering. Er zijn verschillende definities van  de term ‘hybride professional’ en wat deze term al dan niet omvat. In dit whitepaper wordt de volgende definitie gehanteerd: “Een hybride professional is iemand die naast inkomen uit eigen onderneming ook inkomsten vanuit een andere bron verkrijgt.” Een andere bron kan loon, vergoeding of pensioen zijn. Het is dus bijvoorbeeld iemand die naast zijn fulltimebaan als marketingprofessional ook nog bedrijven voorziet van advies op het gebied van strategie en positionering, of iemand die naast zijn vaste baan als accountant ook een webshop runt.

Doordat de populariteit van ‘hybride werken’ sterk toeneemt, heersen er nog veel vragen rondom deze  arbeidsvorm. Wat houdt een hybride arbeidsrelatie eigenlijk in? Wat is de motivatie om voor deze arbeidsvorm te kiezen? Wat zijn de voor- en nadelen voor de hybride professional? En wat zijn de voor- en nadelen voor een organisatie? Wat karakteriseert deze professional? En hoe speel je als organisatie in op dit fenomeen? Daar geven we in dit whitepaper antwoord op. Ook worden er een aantal persoonlijke voorbeelden van hybride professionals uitgelicht.

In het kader van dit whitepaper heeft FastFlex een aantal vragen uitgezet over hybride arbeidsrelaties. Deze vragenlijst was onderdeel van het gehele ZP Onderzoek welke jaarlijkse met ABN AMRO wordt uitgezet. Er hebben 285 respondenten aan dit deelonderzoek deelgenomen, waaronder 191 mannen en 94 vrouwen. Meer informatie over dit onderzoek kan worden opgevraagd bij Niels Huismans. 

Op de hoogte blijven van onze publicaties? Schrijf je in
Ik wil op de hoogte blijven

    Hallo, mijn naam is , en ik wil op de hoogte blijven over:
    mijn e-mailadres is

    Alvast bedankt.

    * Verplicht veld