VOG

Vragen over Verklaring Omtrent Gedrag

Wat is een VOG?

Een VOG is een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’, ook wel ‘bewijs van goed gedrag’ genoemd. Wanneer je een VOG aanvraagt, doet Dienst Justis onderzoek naar je justitiële verleden. Met een VOG wordt dan aangetoond dat je juridische verleden geen bezwaar speelt bij een nieuwe baan of opdracht. patek philippe nautilus replica

VOG aanvragen

Bij sommige klanten van FastFlex is het verplicht om een VOG aan te vragen. Als dit het geval is voor jouw opdracht, ontvang je hierover informatie van FastFlex via de startmail.

Dit kan op 2 manieren:

  1. Je kunt de VOG aanvragen bij een Nederlandse gemeente. Je werkgever dient hiervoor een aanvraagformulier in te vullen. Indien je zzp-er bent, kan FastFlex dit formulier voor je invullen. Je ontvangt dan van ons een ingevuld aanvraagformulier per post. Hiermee ga je naar het gemeentekantoor, je betaalt en ontvangt een aanvraagbewijs op papier.
  2. De VOG kun je ook digitaal aanvragen via DigiD. Je ontvangt bericht van Dienst Justis per e-mail dat er een aanvraag klaarstaat. Je controleert de gegevens en betaalt met iDeal. Dienst Justis stuurt vervolgens een e-mail met het betaalbewijs en het aanvraagbewijs in pdf. Wil je graag dat wij het digitaal voor je klaarzetten? Geef dit dan door aan de administratie.

Het aanvraagbewijs hebben wij nodig voor je compliancy file. Stuur deze daarom zo spoedig mogelijk aan ons door. Laat ons zo snel mogelijk weten via welke weg je de VOG wilt aanvragen.

Indien je niet bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, kun je in Nederland geen VOG aanvragen. Je zult een gelijkwaardig document in het eigen woonland moeten aanvragen.

De VOG wordt per post naar je huisadres gestuurd. FastFlex ontvangt geen kopie van Dienst Justis. Graag ontvangen wij zo snel mogelijk een kopie van de VOG. Een duidelijke scan is al voldoende. Het origineel kun je voor je eigen administratie bewaren.

Of je een reeds afgegeven VOG kan gebruiken bij een volgende opdracht verschilt per klant. Bij de meeste klanten is de VOG 1 jaar geldig en dient deze op een bepaald screeningsprofiel aangevraagd te zijn. Om het zeker te weten, kun je je VOG naar ons doorsturen. Wij kijken dan voor je na of deze nog te gebruiken is. De praktijk wijst uit dat je regelmatig een nieuwe VOG moet aanvragen.

Meer informatie over VOG?

Als je vraag over de Verklaring Omtrent Gedrag er niet tussenstaat, neem dan contact op met onze regiedesk. Wij beantwoorden graag je vragen over dit onderwerp. Stuur een e-mail naar administratie@fastflex.nl of bel 088 – 327 84 00.