Reversed billing

FastFlex verzorgt jouw factuur met reversed billing

Wat is reversed billing?

Reversed billing houdt in dat wij jou van een factuur voorzien. Je hoeft ons geen factuur te sturen. Zodra wij de door de eindklant geaccordeerde uren hebben verwerkt, genereert ons systeem automatisch jouw factuur. Het is dus belangrijk dat je je uren tijdig in het urensysteem van jouw opdrachtgever verwerkt. Lever daarbij ook op tijd het geaccordeerde urenbriefje bij ons in. De factuur zullen wij je per e-mail toesturen zodat je deze kunt verwerken in jouw administratie. Doordat de factuur niet meer door ons hoeft te worden geautoriseerd, verloopt ons interne proces aanzienlijk sneller.

Wat zijn de voordelen van reversed billing?
De zp’er of leverancier hoeft zelf geen factuur op te stellen, dat doet FastFlex. Met reversed billing zijn er dus minder administratieve lasten. De zp’er of leverancier weet bij ontvangst van de factuur dat deze in ons systeem is vastgelegd en in behandeling is.

Meer informatie over reversed billing

Ja, dit heeft FastFlex getoetst bij de Belastingdienst, Deloitte en Loyens & Loeff. De reversed-billingfactuur moet voldoen aan alle in of krachtens de wet gestelde eisen. De opzet, lay-out en inhoud van onze reversed billing-factuur voldoen hier volledig aan. Zo hebben wij bijvoorbeeld ingesteld dat elke zp’er of leverancier zijn eigen factuurnummerreeks kent. Ook zijn gegevens als datum, adres, btw-nummer opgevoerd.

Je kan de door ons uitgegeven nummerreeks voor jouw facturen opnemen in je eigen boekhouding. Het is namelijk door de Belastingdienst toegestaan dat je één of meerdere opeenvolgende factuurnummerreeksen hanteert binnen 1 administratie.  

Je kan alsnog zelf een factuur maken in je eigen boekhoudpakket die aansluit bij de reversed billing-factuur vanuit FastFlex. Deze factuur moet qua uren, tarief, omzet en omzetbelasting wel precies gelijk zijn met die van ons. Wij hanteren bij de uitbetaling van de reversed-billingfactuur ons eigen nummer. Dit vergt wat afstemming en controle door de interim professional bij ontvangst en boekhoudkundige verwerking van de ontvangen gelden.

Je kan het probleem kenbaar maken via administratie@fastflex.nl onder vermelding van het factuurnummer. We nemen het probleem dan direct in behandeling. Als er sprake is van te veel of te weinig uren, kunnen we ook direct de door de klant getekende urenstaat meesturen. Indien mogelijk zal FastFlex direct een correctie sturen. Sommige klanten staan echter pas een correctie toe op de factuur van de maand erop. In dat geval kunnen wij het niet direct voor je aanpassen.

Andere vraag over reversed billing?

Heb je het antwoord op je vraag over reversed billing niet gevonden? Of wil je meer weten over de voordelen? Neem dan contact met ons op via administratie@fastflex.nl of bel (023) 56 856 30.rolex replica watches