FastFlex wil doormiddel van dit kleine onderzoek wat meer inzicht krijgen in hoe future proof zelfstandigen zijn en hoe leidinggevende aankijken tegen het inhuren van zelfstandigen.

We zien allemaal dat de schaarste aan het toenemen is. Dit betekent dat professionals van de ene kant het eigenlijk allemaal voor het zeggen hebben en zelf wat minder in opleiding en trainingen zouden hoeven te investeren om toch een mooie opdracht of functie te kunnen krijgen. Toch zien we tegelijkertijd ook dat van professionals steeds meer specialisme geëist wordt. Professionals zullen deze specialisme, naast praktijk ervaring, toch ergens moeten opdoen door bijvoorbeeld opleidingen of trainingen.

FastFlex is van mening dat de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling, training en opleidingen bij de professional zelf moet liggen. Maar organisaties en bemiddelaars kunnen echter wel een faciliterende rol spelen. De urgentie, binnen de IT, om te blijven ontwikkelen wat aan het afnemen is doordat er schaarste begint te ontstaan.

In dit kleine onderzoek willen we daarnaast ook specifiek ingaan op het feit of ze de afgelopen periode bepaalde cursussen en/of trainingen gedaan hebben. Vaak wordt de vraag gesteld of professionals van plan zijn om iets te doen. De plannen kunnen er wel zijn maar doordat ze het gehele jaar op drukke opdrachten zitten komen ze er wellicht niet aan toe.

Op het gebied van output en resultaten zijn wij erg benieuwd waarop managers nu meer zouden willen sturen. In principe zou je denken dat het gaat om de resultaten en KPI’s die zijn afgestemd. Echter zien wij dat bij de selectie en sturing (voorkant) er heel erg veel aandacht is voor competenties en ervaring maar dat er (aan de achterkant) alleen afgerekend wordt op het aantal uren dat iemand werkt. Dit alles lijkt elkaar allemaal tegen te spreken. Hier willen wij graag wat beter inzicht.

Klik hieronder voor de twee polls:
Hoe future proof ben jij? 
Leiderschap, management en zp

 

Op de hoogte blijven van onze publicaties? Schrijf je in
Ik wil op de hoogte blijven

    Hallo, mijn naam is , en ik wil op de hoogte blijven over:
    mijn e-mailadres is

    Alvast bedankt.

    * Verplicht veld