De naam intermediair is een term die steeds vaker wordt gebruikt. Maar wat is nou een intermediair? Letterlijk betekent het woord intermediair ‘hetgeen dat in het midden ligt’. Als de koppeling wordt gemaakt naar de flexmarkt houdt dit in dat een intermediair de schakel is tussen vraag en aanbod met betrekking tot interim opdrachten. Het doel is dus om twee partijen bij elkaar te brengen.
Hoe gaat dit in zijn werk?
Door als intermediair in het midden te liggen ben je dus de schakel tussen vraag en aanbod. Dit houdt in dat een intermediair bijvoorbeeld interim opdrachten aanbiedt in een database namens een opdrachtgever. Hierop reageren vervolgens, vanuit dezelfde database, verschillende professionals. Uiteindelijk, na een proces van werving en selectie, zal de intermediair een selectie maken van de geschikte professionals. Zodoende bemiddelt een intermediair het proces van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
Het proces van een intermediair kan nog veel verder gaan dan enkel het tot elkaar brengen van de vraag en aanbod van arbeid. Zo kan een intermediair, naast het aanbieden van interim opdrachten, ook doen aan payrolling. Bij payrolling geeft een opdrachtgever diens verantwoordelijkheid uit handen en komt het personeel in dienst van de payrollonderneming. Ook hier vindt een vorm van bemiddeling plaats en staat de intermediair zoals eerder gezegd ‘in het midden’.
De intermediair in de toekomst
De intermediair is in de toekomst haast onmisbaar. Zo biedt de intermediair allereerst interim opdrachten. Het is voor opdrachtgevers vanwege de huidige wet- en regelgeving omtrent het zelfstandig ondernemen immers een stuk lastiger geworden op eigen basis kennis in huis te halen. De intermediair zorgt voor naleving van deze wet- en regelgeving inclusief vastlegging in dossiers. De kennis van de intermediair is dus geboden wat de intermediair, zeker in de toekomst waarin de behoefte aan autonomie en ondernemerschap enkel zal toenemen, onmisbaar maakt.