Organization

De Autoriteit Consument&Markt(ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit,Nederlandse Mededingingsautoriteit(NMa) en de Onafhankelijke PostenTelecommunicatieAutoriteit(OPTA). ACM ziet er op toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandigbestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid

Function

Voor onze eindklant Ministerie van Economische Zaken ACM zijn wij opzoek naar een ICT Infrastructuur Architect.


werkzaamheden of - prestatiedoelstelling van de opdracht

Als startpunt wil ACM de huidige technische architectuur laten beschrijven in de tool Enterprise Architect op basis van ArchiMate. Vervolgens moet de doelsituatie die voorziet in de benodigde functionaliteiten worden vormgegeven. Deze architectuur moet leidend zijn voor een technisch ontwerp van de aanpassingen die nodig zijn aan de huidige ICT infrastructuur van ACM. Om deze architectuur en ontwerp te maken zoekt ACM naar een infrastructuur/technisch architect. De opdracht is alsvolgt inhoudelijk opgebouwd: De opdracht bestaat globaal uit de volgende stappen:

1. Adviseer over de aanpassingen die nodig zijn in de huidige ICT infrastructuur om de performanceproblemen op te lossen. Ondersteun bij het implementatieproces van deze aanpassingen.

2. Beschrijf samen met het I&A team de huidige technische architectuur van de ICT infrastructuur.

3. Beschrijf samen met de betrokken teams de functionaliteiten die nodig zijn om data-gedreven toezicht en het forensisch ICT onderzoek te kunnen uitvoeren met behulp van de ICT infrastructuur.

4. Geef aan welke maatregelen genomen zouden kunnen worden ter overbrugging van de periode tot aan de consolidatie, zodat tijdelijk kan worden voorzien in de huidige vraag van de business. Maak daarbij inzichtelijk wat de consequenties zijn in tijd, geld en inzet van medewerkers.

5. Vertaal de functionaliteiten naar een doelsituatie voor de technische architectuur van de ICT infrastructuur, waarbij de doelsituatie nadrukkelijk moet passen in de beschreven huidige Enterprise streefarchitectuur van ACM. Belangrijke aspecten daarbij zijn: virtualisatie, rekensnelheid, opslagcapaciteit, netwerkverbindingen, connectiviteit, informatiebeveiliging/security, privacy en softwaretools.

6. Maak op basis van de doelsituatie een ontwerp voor de technische inrichting van de ACM ICT infrastructuur.

7. Maak een roadmap waarbij, in een tijdlijn, de volgorde en afhankelijkheden voor het realiseren van het inrichtingsadvies door ACM kan worden opgepakt.

8. Vervolgens willen we graag ook wat verder in de toekomst kijken. Centrale vraag; wat is de technische doelarchitectuur die toekomstvast is, de moderne ontwikkelingen een plaats geeft en toch veilig en betrouwbaar is. Mocht deze stap eenvoudig in te passen zijn in stap 5 dan is het wenselijk om die stappen gecombineerd uit te voeren. De consolidatie mag hier echter niet door vertragen.

9. Met als uitgangspunt de doelarchitectuur voor de technische ICT infrastructuur kan als volgende stap een Cloud strategie voor ACM worden ontwikkeld.

10. De infrastructuur architect blijft als adviseur bij het traject betrokken totdat de aangepaste ICT infrastructuur voor Datalab en FIT is opgeleverd.


Achtergrond opdracht

ACM is momenteel bezig met een strategische aanpak van thema’s op het gebied van Informatievoorziening en ICT. Binnen dat kader moet er een consolidatie plaatsvinden van diverse losstaande netwerkomgevingen naar het ACM netwerk. Na consolidatie moet de ACM ICT infrastructuur kunnen voorzien in functionaliteiten voor zowel datagedreven toezicht (Datalab) als forensisch ICT onderzoek (FIT). Het blijkt dat de performance van de ICT infrastructuur ten opzichte van de vereisten van deze omgevingen nog niet toereikend is. De ICT infrastructuur moet hierop worden aangepast. Daarnaast wil ACM verder ontwikkelen in het werken onder architectuur. Als startpunt wil ACM de huidige technische architectuur laten beschrijven in de tool Enterprise Architect op basis van ArchiMate. Vervolgens moet de doelsituatie die voorziet in de benodigde functionaliteiten worden vormgegeven. Deze architectuur moet leidend zijn voor een technisch ontwerp van de aanpassingen die nodig zijn aan de huidige ICT infrastructuur van ACM. Om deze architectuur en ontwerp te maken zoekt ACM naar een infrastructuur/technisch architect.

Requirements

Let op de volgende eisen zijn vereist, zorg ervoor dat ze duidelijk in het CV naar voren komen (max 5 pagina) en in de motivatie die punt voor punt antwoord geeft.


Eisen:

- afgeronde HBO niveau opleiding in een ICT gerelateerde opleiding zoals Bedrijfskundige of Technische Informatica

- 5 jaar aantoonbare ervaring in de rol van infrastructuur/technisch architect

- 5 jaar Ervaring met het vertalen van business behoefte in ICT infrastructuur diensten

- 3 jaar Bewezen kennis van en ervaring met architectuurmethodieken (zoals TOGAF, DYA, etc.);

- 3 jaar Bewezen expertise op één van de volgende gebieden: virtualisering, networking, datacenters, storage, cloudoplossingen

Opleidingen/certificaat:

- Bachelor Bedrijfskundige Informatica

- TOGAF Practitioner; NORA (geen certificering); MARIJ (geen

- Business Information Management Foundation

- Data interviews Z.S.M

Wensen:

- Geldige vendor-certificeringen op expertniveau zijn een sterke pré (bijvoorbeeld Microsoft MCSE, VMWare VCP, Citrix CCEA, Cisco);

- Ervaring met de beschrijvingstaal ArchiMate en de tool Enterprise Architect

- Kennis op één van de volgende gebieden: ITIL, Prince2;


Competenties:

- in staat om draagvlak te creëren bij de betrokken teams en opdrachtgever

- analytische, advies en communicatieve (schriftelijke) vaardigheden

- Overtuigingskracht en doorzettingsvermogen

Information

Ricardo van Buren

Application

Ricardo van Buren

Restriction

Applicant must be EU citizen or in possession of a valid EU work permit. Learn more about employment permits for foreign nationals in the Netherlands.


Indien u solliciteert op deze opdracht dan stemt u automatisch in met een mogelijke social media controle van onze recruiters. Lees meer over deze controle in onze Privacy verklaring.

Reageren op deze opdracht

Personal profile

PDF, DOC, DOCX 8M

Contact Details

Private Business
Add
Op de hoogte blijven van nieuwe opdrachten? Schrijf je in
Ik wil op de hoogte blijven